Bezorgd over de maatregelen op school voor jouw kind(eren)? Je staat niet alleen!

Veel bezorgde ouders voelen zich alleen en machteloos over het lot van hun kind(eren) op school door het coronabeleid. Wij de ouders helpt je in contact te komen met andere bezorgde ouders, zodat jullie samen in actie kunnen komen om jullie kinderen te beschermen.

Sluit je aan bij andere bezorgde ouders

In heel Nederland en in het Caribisch gebied zoeken bezorgde ouders elkaar op en komen ze in actie om op te komen voor de belangen van hun kind(eren).

Wil jij ook aansluiten bij een groep bezorgde ouders van de school van jouw kind(eren) of uit jouw buurt of woonplaats? Of ben je al onderdeel van een groep met bezorgde ouders?
Wij helpen je als volgt:

 • Zoek jouw school op een van de kaarten op deze pagina. Door te klikken op het venstertje helemaal rechtsboven in de hoek, opent de kaart zich volledig, inclusief zoekfunctie.
 • Klik op de pin om de link naar de groep van deze school te zien. Via deze link kun je verbinden met andere ouders op deze school. Zodra je op die link klikt kun je via Telegram lid worden van die betreffende groep. Bij het lid worden van zo’n groep worden door ons geen gegevens verzameld en je kunt gewoon anoniem blijven als je dat zo instelt in Telegram.
 • We hebben gekozen voor Telegram groepen omdat Telegram een aantal voordelen heeft als het over verbinden van mensen gaat.
 • Staat je school er nog niet tussen, vul dan onderstaand formulier in. Wij verzamelen daarbij een aantal gegevens van je, maar we delen deze niet met externen. Zie ook ons privacybeleid.
 • Ben je al onderdeel van een bestaande groep met bezorgde ouders? Ook dat willen we graag weten, dan kunnen we die groepen ook tonen op de kaart. Vul de gegevens in van die groep(en) in onderstaand formulier onder “Bestaande groep”.

Nadat we jouw gegevens hebben ontvangen, creëren we een Telegram groep voor deze school. Dit kan even duren vanwege de grote hoeveelheid aanvragen die we ontvangen.

TIP

Je kunt natuurlijk ook lid worden van andere scholen uit de buurt. Op die manier kun je verbinden met andere bezorgde ouders uit de buurt, ook al zitten jullie kinderen misschien op andere scholen.

Scholen in Nederland

Deze kaart met scholen in Nederland bevat op dit moment al 4815 scholen!

Bovenstaande kaart is voor het laatst bijgewerkt op woensdag 16 februari om 21:35

Scholen in het Caribisch gebied

Deze kaart met scholen in het Caribisch gebied bevat op dit moment al 4 scholen!

Bovenstaande kaart is voor het laatst bijgewerkt op zaterdag 8 januari om 09:45
 • Vul hier de gegevens in van een eventueel al bestaande groep. Bijvoorbeeld een telefoonnummer, een email adres of het adres van een bestaande Telegram groep.
 • Vul hier eventuele opmerkingen in. Mocht je jouw school in bovenstaande lijst niet kunnen vinden, vul het dan in de opmerkingen in. Ook als er sprake is van meerdere scholen (bijvoorbeeld als je kinderen op verschillende scholen zitten), vul dit dan in bij de opmerkingen.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

In contact met andere bezorgde ouders?
Dit zijn onze 5 tips

 1. Ontmoet elkaar in levende lijve. Leer elkaar kennen en bouw een band
 2. Bedenk samen wat je allemaal kan doen, zoals:
  • Aandacht vestigen op schadelijke effecten kinderen (flyeren, posters ophangen, delenartikelen, ouderavond organiseren)
  • Verbinden met andere bezorgde ouders
  • In gesprek gaan met docenten en directie
  • Juridische stappen zetten
  • Andere school zoeken of zelf een school opzetten
 3. Zet jezelf en elkaar in de actiemodus en wees positief
 4. Spreek frequent met elkaar af en bespreek voortgang en nieuwe activiteiten
 5. Neem regie over de situatie en organiseer

Samen gaan we ervoor zorgen dat onze kinderen het onderwijs krijgen dat ze verdienen.