Nieuwe brieven voor de schooldirectie: deel je zorgen over grootschalig testen op school en maak duidelijk waar je voor staat

9 april 2021

Demissionair minister Slob heeft aangekondigd dat de coronarichtlijnen voor scholen medio april worden aangepast en het grootschalig testen van gezonde kinderen op school de nieuwe norm wordt. De onderbouwing hiervoor is flinterdun. De gevolgen voor het welzijn van kinderen kunnen desastreus zijn. Dit blijkt al uit de alarmerende situatie in de jeugdzorg nu meer en meer kinderen te maken hebben met stress, depressies en suïcidaliteit.

Wil je niet dat jouw kind(eren) op school te maken krijgen met grootschalig testen? Dan is het zaak om duidelijk te maken waarom je dit niet wilt en om in gesprek te gaan met de schooldirectie, met docenten en met andere ouders. 

Om aan de schooldirectie kenbaar te maken waarom je je zorgen maakt over het grootschalig testen van gezonde kinderen hebben we een brief voor je gemaakt. De brief gaat in op de mogelijke schadelijke effecten van de maatregelen, het gebrek aan onderbouwing en maakt duidelijk waarom je niet wilt dat de richtlijnen worden uitgevoerd. We hebben twee varianten gemaakt. Het verschil is dat in een van de varianten je kenbaar maakt dat je de directie mogelijk persoonlijk aansprakelijk stelt als de richtlijnen uitgevoerd worden.

Uiteraard ben je vrij om de brief naar eigen inzicht aan te passen.