Kind positief? Hele klas in quarantaine. 3 vrouwen luiden de noodklok

18 februari 2021

Wat als je kind een snotneus heeft en/of positief test op corona? De gevolgen zijn desastreus, want jouw kind kan een hele klas voor 10 dagen in quarantaine sturen. Een kind kan die quarantaine verkorten tot 5 dagen mits het negatief test maar dan is een PRC-test dus een noodzaak. 3 vrouwen luidden de noodklok op hun eigen manier.

Zo probeerde Linda Hollink (directeur van een basisschool en een kinderdagverblijf) de situatie bespreekbaar te maken bij haar bestuur maar dat bekocht ze met een ontheffing uit haar functie. Bestuurskundige Indira van Tongerlo zette een Facebook actie op touw die resulteerde in een bezoek van de politie om 21:30 uur. En psycholoog Hester Appelman maakte een oproep video die viraal ging op alle platformen.

Flavio Pasquino interviewde de 3 vrouwen – die tevens moeder zijn – over hun drijfveren om op te staan, de gevolgen van hun actie en hun opvattingen t.a.v. het overheidsbeleid waarmee de scholen nu geopend zijn. Verder geven de vrouwen ook een teken van hoop door een vergezicht te schetsen van een samenleving die bestaat uit autonomie en verbinden.