De brief die elke school zou moeten sturen

20 september 2021

Beste medewerkers, ouders en leerlingen,

 

Wij merken dat er in de maatschappij een enorme verdeeldheid aan het ontstaan is tussen gevaccineerde en niet-gevaccineerde mensen. Als school staan wij voor gelijke behandeling van iedereen en wij dragen hier dus niet aan bij.

 

Wij zijn namelijk van mening dat iedereen die zich wil vaccineren om zichzelf te beschermen, die keuze mag maken. Iedereen die zich niet wil vaccineren, mag die keuze ook maken. Er zijn immers redenen waarom je het (nog) niet zou willen doen.

 

Wij vragen daarom vanuit school nooit naar de vaccinatiestatus van onze medewerkers en leerlingen. Dit zijn namelijk medische gegevens en daarmee privé.  Niet tijdens de lessen, niet als er een positieve test in de klas is en op geen enkel ander moment. Daarom organiseren wij uitsluitend activiteiten waarbij géén vaccinatie of negatieve test verplicht is. Zo kunnen privé gegevens ook privé blijven.

 

De keuze om te vaccineren moet een keuze vanuit gezondheidsoverwegingen zijn en niet vanuit het oogpunt dat je weer aan activiteiten kan deelnemen. Laten we ook op dit vlak solidair zijn met elkaar en geweldige activiteiten vinden waarbij geen vaccin of test verplicht is.

Samen uit, samen thuis.

 

 

Met vriendelijke groet,

 

Directie