BLOG: Ik zie, ik zie wat jij niet ziet

15 augustus 2021

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet…

Waarom maak ik me zo’n zorgen en lig ik ’s nachts wakker om wat er staat te gebeuren. Waarom frustreert het me dat het lijkt alsof ik hier alleen in sta? Door het lamslaan van een groot gedeelte van de Nederlanders heeft de emotiepropaganda van de overheid het voor elkaar dat een groot deel van de bevolking zich laat inspuiten met een goedje dat ze een vaccin noemen. Iets dat zich nog niet heeft bewezen op de lange termijn effectief te zijn. En erger nog, nog niet is bewezen dat dit op de korte én lange termijn geen schade toebrengt aan de gezondheid van de volwassenen en kinderen die dit nu en straks, onomkeerbaar, in hun lichaam (hebben) laten spuiten. De testfases van deze serums loopt namelijk pas af in 2022 en 2023 (!).

Waarom lijkt het alsof ik alleen sta in het denkbeeld dat als je het weloverwogen besluit neemt om niet mee te gaan in deze emotiepropaganda ik, en straks ook mijn kinderen, uitgesloten worden om op een normale manier mee te draaien in deze maatschappij doordat mijn checker app overal waar ik straks naar binnen wil een rood kruis laat zien. Het feit dat jij dat niet ziet, wil niet zeggen dat het niet gebeurt. Ouderen die kiezen om niet mee te doen aan deze experimentele toestand worden zonder ‘groen vinkje’ al geweigerd deel te nemen aan bijvoorbeeld de wekelijkse kaartclub. Moeten zij zonder vaccin écht iedere week naar de teststraat om mee te mogen blijven doen? En wat als je 3 keer in de week ergens aan deelneemt? De checker app geeft alle instellingen de macht om op basis daarvan mensen compleet uit te sluiten van deelname. Is er niemand die dit ziet?

Hoe gaat dit over een paar maanden als iedereen ‘in de gelegenheid is geweest’ zich te laten prikken en alleen de ‘wappies’, ‘corona-ontkenners’ en ‘vaccinweigeraars’ geen groen vinkje krijgen zonder negatieve test. Ik zie bussen waarbij je naast het scannen van je ov-chipkaart ook je checker app scant bij het instappen: groene vinkjes voorin plaatsnemen, rode vinkjes achterin mét mondkapje op? Ik zie, zodra ook onze kwetsbare kinderen door de ‘spuitjesstraat’ (want dat klinkt leuk, tóch?) zijn geweest, dat attractieparken en dierentuinen bij binnenkomst ook van hen een groen vinkje verlangen. Niet gevaccineerd kan dat alleen door een negatieve test. En gaan scholen hier ook gebruik van maken omdat onze kinderen sinds een jaar de verantwoordelijkheid opgelegd hebben gekregen hun juffies en meesters te beschermen en niet meer andersom? En als zij naar hun ballet-, blokfluit-, judo- of gitaarles willen? Een dag van tevoren eerst door de teststraat? Ik zie dat instellingen deze mogelijkheid, die zij met de checker app in handen krijgen, gretig aangrijpen en inzetten om maar op een ‘veilige manier’ open te mogen blijven. En ik hoop écht dat er nog genoeg mensen zijn die zichzelf én hun kinderen niet (hebben) laten inspuiten.

Ik zet in ieder geval alvast in mijn agenda:
– maandag teststraat, zodat ik dinsdag boodschappen kan doen.
– dinsdag kinderen naar teststraat zodat ze op woensdag naar hun sportclub mogen.
– woensdag teststraat, zodat ik op donderdag een avondje met vrienden in een café kan zitten.
– donderdag teststraat, zodat ik vrijdag de weekend boodschappen mag halen.
– vrijdag kinderen naar de teststraat, zodat ze op zaterdag mee mogen doen aan de sportwedstrijd.
– zaterdag teststraat, omdat we op zondag met het hele gezin naar het museum gaan.
Zo vrijwillig is die prik dus. Mensen in een hoek drijven waarbij je geen kant meer op kan zonder eerst langs de wattenstaven brigade te moeten. Ik zie, ik zie, het wel. En jij? En de ‘corona believers’ en de ‘vaccinatie aanbidders’ hebben hier onbewust en onbedoeld aan bijgedragen. En logisch, want welke gevangene die al ruim een jaar alle vrijheden wordt ontnomen, zou er niet voor ‘een prikkie’ weer vrij mens willen zijn? Willen “dansen met Janssen”?

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet en de kleur is rood. En ik zie liever geen kleur, geen onderscheid in achtergrond, of keuzes die iemand maakt. Geen zwart of wit, geen christen of moslim, geen groen of rood.

Zie jij, zie jij nu ook wat ik zie? Daar, het is heel dichtbij. Best gek toch?

Geschreven door Manon